Vi erbjuder ett komplett sortiment av värmeväxlare

heatexchanger
 
Formulär för termiska beräkningar.

Tubvärmeväxlare för högt tryck
Tillverkningsenheten vid ÖrnalpUnozon är specialister på att designa, konstruera och tillverka tubvärmeväxlare. Den typen av värmeväxlare tål extremt högt tryck och höga temperaturer och har därför många användningsområden. Vårt specialområde är att tillverka tubvärmeväxlare med dubbla material, till exempel titan på tubsidan och kolstål på mantelsidan, som fogas samman genom så kallad explosionssvetsning. De termiska beräkningar som behövs för att designa den mest fördelaktiga tubvärmeväxlaren för varje installation utförs av våra värmetekniker i HTRI programvara.

För att kunna utföra detta krävs ett antal parametrar;

  • Temperaturprogram
  • Tryckförhållanden
  • Flöden
  • Media
  • Storlek: eventuella begränsningar avseende längd och höjd (använd gärna formuläret till vänster för en snabbare återkoppling och förslag från oss) 

ÖrnalpUnozon designar tubvärmeväxlare enligt den europeiska normen EN 13445 (PED), den amerikanska ASME VIII, den brittiska BS5500 samt den tyska AD-Merkblatt och arbetar i materialen titan, aluminium, syrafasta stål, kolstål, hastelloy, SM0254, duplex, superduplex och tantal.

Partnerprodukter

Plattvärmeväxlare – Funke
ViFlow är återförsäljare av Funkes värmeväxlare i Norden. Funke har ett brett sortiment av värmeväxlare av hög kvalitet. Funke grundades 1974 och fokuserar på design och tillverkning av platt- och tubvärmeväxlare för i princip alla industriella applikationer. Design och beräkningar är strikt anpassade utifrån kundens specifika krav och inkluderar processanpassning, termisk design, beräkning, stressanalys och vibrationsanalys.

 Besök gärna Funkes hemsida

Ladda ner Funkes produktbroschyr

Funke_PHE

Plate and shell värmeväxlare – Gesmex
ViFlow är återförsäljare av Gesmex värmeväxlare i Norden. Gesmex designar och tillverkar kompakta värmeväxlare av typen lasersvetsad plate and shell för industriella applikationer. Företaget investerar kontinuerligt i produktutveckling och den främsta och senaste teknologin för att kunna erbjuda högeffektiva värmeväxlare och långsiktigt säkra sina kunders verksamheter.

 Besök gärna Gesmex hemsida

 Ladda ner Gesmex produktbroschyr

gesmexheatexchange

Värmeväxlare – HRS
ViFlow är återförsäljare av HRS värmeväxlare i Norden. En global specialist inom värmeöverföring och med lång erfarenhet inom design och tillverkning av värmeväxlare och andra komponenter för processanläggningar inom bland annat miljö- och livsmedelsindustrin.

 Besök gärna HRS hemsida

 Klicka  för mer detaljer kring HRS produkter.

hrs